Yoga Sadana
Image default
Auto's en Motoren

Zijn er risico’s verbonden aan het leasen van een bedrijfsauto?

Als je als zzp’er aan de slag gaat dan wil je wellicht ook een bedrijfswagen. Vaak heb je die gewoon nodig om je vak goed uit te kunnen oefenen. Het voordeel van zakelijk leasen is dat eventuele privé schulden buiten beschouwing worden gelaten. Als je privé wilt leasen dan wordt er gekeken of je nog meer schulden hebt of mogelijkheden om schulden te maken. Denk aan een doorlopend krediet, een creditcard of een persoonlijke lening. Maar als je een bedrijf hebt dan kun je kiezen voor operational lease via je bedrijf. Hier zit natuurlijk een risico aan als je zzp’er bent. Dan lopen privé en werk vaak door elkaar en moet je je goed realiseren dat je de kosten wel moet kunnen dragen naast je persoonlijke vaste lasten.

Voorkom financiële problemen Als je voor je bedrijf Ford Transit Connect lease hebt geregeld dan moet je goed opletten dat je de kosten die hiermee gepaard gaan wel kunt dragen. Heb je voldoende inkomsten uit je bedrijf om ervoor te zorgen dat je het maandelijkse leasebedrag kunt overmaken. En heb je daarnaast nog geld beschikbaar voor de brandstof, want die moet je in vrijwel alle gevallen nog apart betalen. Als dat allemaal in orde is dan is er niet zo veel aan de hand. Dan kun je gewoon zorgeloos genieten van alle voordelen van een goede en betrouwbare bedrijfsauto waar je prima mee voor de dag kunt komen.

Je loopt weinig financieel risico bij zakelijk auto leasen Als je de maandelijkse kosten gewoon kunt betalen zonder in de financiële te komen dan kun je met een gerust hart een bedrijfsauto leasen. Want voor grote onverwachte kosten kom je niet te staan. Als de auto gerepareerd moet worden dan gaat de rekening naar de leasemaatschappij. Datzelfde geldt voor een onderhoudsbeurt waarbij blijkt dat er onderdelen vervangen moeten worden. Hoge onverwachte kosten voor je bedrijfswagen behoren voorgoed tot het verleden.

https://www.autoleasecentrale.nl/