5 stappen naar auto-afstemming

5 stappen naar auto-afstemming

5 stappen naar auto-afstemming

Auto-afstemming is de gespecialiseerde wijziging van een voertuig dat past bij een andere groep prestatiebehoeften van degenen die het aanvankelijk is ontworpen om te vervullen.

Over het algemeen kunnen de meeste auto’s worden afgestemd om een betere algehele brandstofverbruik, meer kracht, of betere afhandelingskenmerken te geven, maar raceauto’s kunnen ook worden gewijzigd om een verbeterde brandstofverbruik, een grotere dynamische prestaties of een schonere emissies te geven. De meeste afgestemde voertuigen vallen onder een van deze categorieën. Het afstemmen van een auto betekent het aanpassen aan het passen in de bestaande specificaties van het voertuig in plaats van nieuwe specificaties opnieuw te moeten maken.

 

Het proces van autotuning betekent het veranderen van de volledige werking van de auto om het beter te maken voor de veranderende eisen van de weg. Bijvoorbeeld, de meest voorkomende afstemmiddelen die de motor krachtiger maken door de boring en de beroerte te vergroten om de luchtstroom door de motor te verhogen. Dit leidt tot een groter vermogen en een verbeterd brandstofverbruik. Aanvullende mechanische aanpassingen kunnen nodig zijn voor de ophanging of aandrijftrein om de tractie en hantering te verbeteren.

 

De drie belangrijkste componenten van de tuning van het voertuig worden het lichaam afgestemd, waarbij een ECU (motorregeling) installeren en de remmen afstemmen. Het afstemmen van het lichaam omvat het vervangen van de fabrieksbumpers en zijrotten, het veranderen van de uitlaat, het upgraden van de remmen, het verwerken van de bandenspanning, en het toevoegen van body-kits zoals haaienfangers, vleugelspiegels, spoilers of quadstaartlampen. De installatie van een ECU- of elektronische besturingseenheid, gebeurt meestal om het motorvermogen te upgraden. Veel tuners zullen de startmotor aan een grotere diameter wijzigen zonder de olie te veranderen.

Dit staat bekend als Viezu K-Suite, die letterlijk vleugel vice betekent, maar is een slangnaam geworden voor elke motorkapstemmingsmethode die bewegende delen betreft.

 

Veel wijzigingen door tuners betrekken het ophangsysteem. Hefmeters, instelbare spoelveren, hydraulische schokken, prestatie-uitlaten, Andarge-kleppen zijn slechts enkele van de wijzigingen die kunnen worden gedaan. Anderen omvatten bout-on-modificaties, die meer betrokken zijn, omdat het voertuig op deze wijzigingen moet worden voorbereid voordat ze kunnen worden geïnstalleerd. Gemeenschappelijke aanpassingen omvatten het wisselen van de onder- en bovenste schokdempers, montagebanden naar de wielen, het veranderen van de uitlaatpijpen en het vervangen van gebogen buizen met rechte leidingen. Sommige auto-enthousiasten kiezen ervoor om extra wijzigingen aan te brengen, zoals het vervangen van gebogen buizen met roestvrijstalen, die de hoofdoliepomp veranderen in een sterker smeermiddel, de carburateur aanpassen, zodat deze schonere olie verbrandt en het uitlaatsysteem rechtvaardigt.

 

Een andere wijziging die kan worden gedaan, is het wijzigen van de timing van het V-Tech-inlaatspruitstuk. De timing kan worden gewijzigd door de distributieriem te veranderen in een hogere snelheid, of door de distributieriem te vervangen door een sterkere. Nokkenaswijzigingen kunnen de pk van een V-Tech ook aanzienlijk veranderen. Deze wijzigingen omvatten voornamelijk het installeren van een nokkenas met een hogere lift, een langere slag en / of door het installeren van nokkenasafdichtingen van hogere kwaliteit. Bovendien kan het wijzigen van de timingpoelie aan een grotere versie of om een langere slag op te nemen, ook de hoeveelheid koppel te vergroten.

 

Sommige V-TECH-tuning richten zich op aanpassingen aan het brandstofsysteem. Dit type afstemmen verandert het luchtfilter en de brandstofinjectoren om een efficiëntere verbranding te creëren en om turbulentie te minimaliseren. Dientengevolge kan de V-tech de prestaties van de motor vergroten. Bijkomende voordelen van stookinspuitmotorafstemming omvatten het optimaliseren van de efficiëntie van het brandstofverbruik en het toevoegen van vermogen zonder dramatisch de pk. Er zijn andere wijzigingen die kunnen worden aangebracht in het brandstofsysteem, zoals het installeren van hoogstroomradiateurhangers, een uitgebreid luchtfilter om meer lucht, een aluminium top-mount brandstofleiding en een olievrij brandfilter aan te brengen.

Bekijk meer ideeën over auto-tuning, auto’s hier bij Chipperformance