Yoga Sadana
Image default
Onderwijs

De Cultuurdag

De Cultuurdag

Er wordt steeds vaker over gesproken, de cultuurdag. Veel mensen zullen zich nog afvragen wat een cultuurdag nou precies is, vandaag gaan we jou uitleggen wat het is en waarom je dit op jouw school moet organiseren. Een Cultuurdag is er voor de leerlingen, tijdens de cultuurdag leren de leerlingen in een dag heel veel nieuwe dingen. Doormiddel van workshops van 90 minuten gaan de leerlingen de hele dag aan de slag met voor hun vaak nieuwe activiteiten, de inhoud van deze workshops is natuurlijk afhankelijk van de wens van de school. Kleinkunstig organiseert al jaren cultuurdagen en weet als geen ander hoe je leerlingen kan motiveren om nieuwe dingen te leren.

Inhoudelijk kan een Cultuurdag nog van alles worden, het brede aanbod van Kleinkunstig geeft de scholen de mogelijkheid om alles naar smaak en wens in te vullen. Kleinkunstig houdt tevens rekening met de periode waarin er iets geboekt wordt en past het aanbod daar op aan, kerst of zomer activiteiten zijn dus altijd te boeken rond die periode. 

Soorten Cultuurdagen

Zoals eerder al is verteld is een Cultuurdag een lege huls die gevuld wordt met de wensen van de school. Wil een school zich graag richten op het maken van muziek? Dan stelt Kleinkunstig een workshopspakket samen die zich richten op muziek, leerlingen kunnen dan verschillende muzieksoorten leren maken tijdens de Cultuurdag. Hetzelfde geld voor andere disciplines, denk hierbij aan theater, beeldende kunst, literatuur of iets wat een school maar wilt. 

Klinkt zo’n Cultuurdag organiseren nou interessant? Neem dan eens contact op met een van onze collega’s, telefonisch kunnen wij u het fijne uitleggen van wat een cultuudag precies is en hoe u hier gebruik van kan gaan maken. Werp ook eens een blik op de website, hier vind u het volledige aanbod en kunt u alvast een samenstelling maken. 

https://kleinkunstig.nl