Yoga Sadana
Image default
Onderwijs

CKV op school

Zo kies je een leuke dansworkshop

Ben jij op zoek naar leuke dansworkshops voor jouw leerlingen? Breng dan eerst goed in kaart wat je precies wilt. Er is zo ontzettend veel mogelijk: als je je zoektocht niet afbakent, zijn de mogelijkheden al snel overweldigend. Om je op weg te helpen, zetten wij een aantal populaire dansworkshops voor je onder elkaar. Wie weet, brengen onze voorbeelden jouw denkproces een stapje verder.

Kleuterdans

De naam zegt het al: deze dansvorm is alleen voor kleuters. Met behulp van laagdrempelige spelletjes leren de kleuters spelenderwijs hoe het is om te bewegen op muziek en wat ze allemaal kunnen met hun lichaam. Plezier staat centraal. Kleuterdans is de ideale kennismaking met dans voor de allerkleinsten.

Werelddans

De samenleving wordt steeds mondialer en dat betekent dat leerlingen een hoop landen en culturen te ontdekken hebben. En hoe kunnen ze dit nou beter doen dan door dansend de hele wereld over te reizen? In ieder land wordt gedanst. Maar dat dansen ziet er overal wel een beetje anders uit. Werelddans is een muzikale, energieke kennismaking met culturen van over de hele wereld.

Hiphop

Wie leerlingen wil boeien, moet aansluiten bij wat hun interesse heeft. En als we naar muziek kijken, dan is dit hiphop. Op de klanken van hun favoriete muziekhelden gaan leerlingen de uitdaging aan: wie o wie heeft de coolste moves?

Choreografie

Een dans maken is net een puzzel: hoe maak je van talloze bewegingen een naadloos geheel? Natuurlijk moeten de bewegingen ook nog eens samensmelten met de gekozen muziek. Een hele uitdaging! Daar moet je als klas nog eens goed voor samenwerken.

Free running

Free running is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk deels dans, maar ook deels acrobatiek. Bij free running is het de bedoeling dat leerlingen zich zo sierlijk mogelijk van A naar B bewegen. Hierbij is een hindernis geen hindernis: het is een uitnodiging om dit potentiële struikelblok soepel en gracieus te lijf te gaan en onderdeel te maken van de reis.

https://www.kleinkunstig.nl