Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn e-liquids?

Als je wel eens een e-sigaret gebruikt hebt of gezien hebt weet je dat er een vloeistof in zit die smaak geeft en zorgt dat er damp gecreëerd wordt. Deze vloeistof wordt e-liquid genoemd. Maar wat is het eigenlijk precies en wat zit er in of kan er in zitten? Wij leggen het je uit in deze blog. 

Hoofdbestanddelen PG en VG
De e-liquids bestaan uit twee hoofdbestanddelen, de VG en de PG. Deze afkortingen zullen je niet direct wat zeggen en ook de officiële namen Vegetable Glycerin en Propylene Glycol zullen waarschijnlijk geen belletje doen rinkelen. Kort gezegd zorgt de VG voor de hoeveelheid damp en PG zorgt ervoor dat je de smaak goed proeft. Je kunt bij je e-liquids kiezen voor verschillende verhoudingen tussen de twee stoffen. 

Aroma’s voor de smaak
De smaak van je e-liquid wordt bepaald door de aroma die in je vloeistof zitten. Momenteel is het hierbij nog mogelijk om fruitige en zoete smaken te kiezen, maar dit zal verboden worden op last van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis. Dan blijven nog wel de standaardsmaken over. De meest gekozen smaak is nog altijd de tabakssmaak, die vaak gekozen wordt door mensen die willen afbouwen of stoppen met roken. Je kunt ook zelf je aroma’s samenstellen, daar zijn speciale sets voor. Zo kun jij je eigen smaak bepalen.  

Wel of geen nicotine
Bij de e-liquids heb je keuze uit nicotinehoudend en nicotinevrij. Als je kiest voor de variant met nicotine kun je zelf het nicotinegehalte bepalen. Je hebt over het algemeen de keuze uit 0, 3, 6, 12 en 18 mg. Daarbij is 3 mg het best te vergelijken met de zogenaamde ‘light’ sigaretten en 18mg met erg zware sigaretten. 

Meer weten?
Wil je nou meer weten over e-liquids of e-sigaretten neem dan eens een kijkje op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt over de e-sigaret en kun je ook terecht om te zien wat voor smaken e-liquids er allemaal zijn. Je kunt daar ook terecht met al je vragen, hun specialisten helpen je graag verder.  

 

https://www.smokesmarter.nl/