Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Zó bespaar je op je energierekening!

Zijn jouw energiekosten ook steeds zo hoog? Er zijn veel makkelijke manieren om je energierekening omlaag te krijgen. Lees verder om erachter te komen hoe je dit het beste kunt doen.

De verwarming uitzetten

Het kost veel energie om je verwarming aan te hebben staan. Met name in de winter loopt de energierekening erg op. Vooral elektrische kachels zonder thermostaat gebruiken veel stroom. In plaats van je verwarming op 24 graden Celsius te zetten, kan je ook wat vaker een dikke trui en warme sokken aantrekken om jezelf warm te houden! Dit zal erg veel schelen in je stroomverbruik.

Apparaten uitzetten

Een slimme manier om energie te besparen is het uitschakelen van apparaten wanneer je ze niet gebruikt. Veel apparaten gebruiken namelijk, zonder dat je het weet, nog steeds stroom terwijl ze uit staan. Denk bijvoorbeeld aan je telefoonoplader, de magnetron of je nachtlampje uit het stopcontact halen. Een goede tip is het gebruiken van stekkerdozen, zodat je de stroom in één keer kan uitschakelen voor meerdere apparaten. 

Zonneboiler

Je zou het misschien niet denken, maar het gebruiken van warm water zal je energierekening erg doen oplopen. Dit gaat vooral over het water dat door de elektrische boiler wordt opgewarmd. In een gemiddeld huishouden verbruikt een elektrische boiler wel 1.900 kWh per jaar, wat je ieder jaar wel 420 euro kan kosten. Een goed alternatief voor een elektrische boiler is dus een zonneboiler. Deze loopt op zonne-energie en zal, na de aanschaf ervan, dus veel minder gaan kosten!

Ledverlichting

Verlichting die niet energiezuinig is kost ook erg veel. Gloei- of halogeenlampen verbruiken bijvoorbeeld veel energie en van de energie die ze gebruiken wordt maar 10% omgezet in licht. De rest wordt verspild aan warmte. Het is dus beter om gebruik te maken van ledverlichting. Ledlampen zetten wel 90% van de gebruikte energie om in licht, waardoor ze dus veel efficiënter zijn. Er zijn veel verschillende soorten ledverlichting waar je uit kunt kiezen, zoals led spots, led TL buizen of led panelen

https://www.ledlichtstunter.nl/