Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom jij moet werken in de installatietechniek

In de coronacrisis zijn er een aantal branches die het erg lastig hebben gehad. Er waren vaak veel mensen ziek thuis met corona, en veel bedrijven mochten niet of maar beperkt de deuren openen. In deze periode zijn er ook helaas veel mensen ontslagen. Zowel werknemers als bedrijven hadden het moeilijk, maar daar lijkt inmiddels een einde aan te komen. Tijdens de coronacrisis is de technische sector echter alleen maar gegroeid. Werken als installatietechnicus heeft vele voordelen, hiervan worden er drie behandeld in dit artikel.

1. Geen dag is hetzelfde

Het werk in de installatietechniek is vrijwel nooit hetzelfde, de werkzaamheden zijn super veelzijdig. Er zijn enorm veel projecten binnen dit beroep denkbaar. Bij elk project hoort ook weer een andere werkplek. Zo kan je de ene dag op een school zijn en de andere dag in het zwembad, je kan zelfs op grote schepen werken! Het werk wat per project gedaan wordt is ook erg verschillend en daarom is het zo leuk om uit te vinden wat er allemaal mogelijk is. Omdat elke dag anders is, zul je altijd met plezier naar je werk gaan.

2. Veel doorgroeimogelijkheden

Een ander voordeel van werken in de installatietechniek is dat je veel mogelijkheden hebt om door te groeien. De technische branche is namelijk zowel diep als breed, waardoor er altijd iets nieuws te leren valt. Je kan je door ontwikkelen op onderdelen die jij leuk vindt. Je kan beginnen in een operationele functie, maar als je de ambitie hebt kun je uiteindelijk doorgroeien naar een functie in het management.

3. Hard groeiende werkgelegenheid

Het laatste voordeel van werken in de installatietechniek is dat de werkgelegenheid almaar blijft stijgen. Er is op dit moment, na de coronacrisis, heel veel werk. Toch is de verwachting dat de werkgelegenheid de stijgende lijn vast blijft houden. Er wordt in het dagelijks leven steeds meer gebruik gemaakt van techniek en dit zal allemaal ontwikkeld, geïnstalleerd en onderhouden moeten worden. Zoek daarom nu jouw vacature installatietechniek bij T-Pion!

https://www.t-pion.nl/