Yoga Sadana
Image default
Dienstverlening

De voordelen van gehard glas

Er zijn zoveel soorten glas in de wereld tegenwoordig dat het soms moeilijk kan zijn om daar een gegronde keuze uit te maken. Het punt is ook dat je het met het blote oog vaak niet ziet. Het meeste glas lijkt zeer veel op elkaar, maar hoe het is opgebouwd kan echter wel flink verschillen. Het verschil tussen enkelzijdig en dubbelzijdig glas is bijvoorbeeld goed waar te nemen als je er even wat beter naar kijkt, maar als het gaat over de verschillende soorten dubbel glas kan dat pittig zijn. In dit artikel gaan we daarom in op gehard glas.

Wat zijn daar de voordelen van en in welke situaties is het voor jou nuttig om deze aan te schaffen voor je woning, bedrijfspand of wat anders?

 

Goed bestand tegen stompe voorwerpen

Natuurlijk wordt glas vaak gebruikt voor ramen, maar ook op vele andere plaatsen kan glas worden gebruikt. Bijvoorbeeld ook op plaatsen waarbij er risicovolle situaties kunnen ontstaan en er bijvoorbeeld een mogelijkheid kan ontstaan dat het glas breekt. In dat geval is gehard glas zeer voordelig, omdat dit bestand is tegen stompe voorwerpen. Je loopt dus minder risico dat er iets kapot gaat en omwille van die reden is het dan ook een zeer duurzame oplossing te noemen. Je weet dan zeker dat er minder snel glas kapot gaat en dat scheelt weer onnodig gedoe. Niemand vindt het immers leuk als glas kapot gaat, want het zorgt voor veel troep en het kan bovendien gevaarlijk zijn.

 

Gehard glas en temperaturen

Glas kan breken als deze te maken krijgt met temperatuurverschillen. Natuurlijk niet met kleine temperatuurverschillen, maar in sommige situaties kan het temperatuurverschil juist heel erg groot zijn. In die gevallen kan regulier glas breken, maar bij gehard glas is de kans dan vrij klein dat dit gaat gebeuren. Dus ook om die reden kan gehard glas een uitstekende oplossing zijn als er wordt gewerkt op locaties met veel temperatuurverschillen.