Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Dekbedovertrekken van flanel

Flanel is zo’n stof en is helemaal terug van weggeweest. Een goede flanel is van een 100% katoenen weefsel welke aan één of beiden kanten geruwd is. Hierdoor voelt het heerlijk zacht en warm aan.

De afgelopen jaren heeft het flanellen dekbedovertrek enorm aan populariteit gewonnen en spelen o.a.  Damai, Beddinghouse, VT Wonen en Cinderella hier perfect op in met hun nieuwe najaar/winter collectie. Je zit de mooiste kleuren en prints voorbijkomen.

Met de warme kleuren en diverse prints bieden zij ons alles om onze slaapkamers om te toveren in een warme, knusse plek om heerlijk tot rust te komen.

Maar wat is nu precies flanel?

Flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen, en kan zowel fijn als grof worden geweven. Een flanellen doek wordt aan één of aan beiden kanten iets opgeruwd waardoor er een laagje ontstaat die een beetje doet denken aan dons. Dit opgeruwde laagje zorgt ervoor dat het flanellen dekbedovertrek zo lekker zacht aanvoelt, en door de ruimte die tussen de opgeruwde vezels ontstaat, werkt het ook nog als een isolerende laag die de warmte goed vasthoudt.

Flanel wordt meestal gemaakt van 100% katoen, maar kan ook uit synthetische materialen bestaan. Dekbedovertrekken & Zo heeft een bewuste keuze gemaakt om alleen flanellen dekbedovertrekken van 100% katoen te verkopen; de synthetische variant wordt toch vaak als broeierig ervaren.

Flanellen dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • Eenpersoons: 140 x 200/220

  • Tweepersoons: 200 x 200/220

  • Lits Jumeaux: 240 x 200/220

  • Lits Jumeaux XL: 260 x 200/220

Een flanellen dekbedovertrek kun je net als ander beddengoed in de wasmachine wassen op 40 graden. Omdat het doek van het dekbedovertrek na het weven is geruwd, blijven de vezels ook na vele wasbeurten overeind. Daarnaast is het flanel stevig en duurzaam, en hoef je deze bovendien niet te strijken.

Bij Dekbedovertrekken & Zo vind je de mooiste dekbedovertrekken van gerenommeerde merken en van een hoge kwaliteit. Je kunt kiezen uit diverse maten, kleuren en dessins. Daarnaast profiteer je bij Dekbedovertrekken & Zo van persoonlijk advies, een snelle levering en wordt je dekbedovertrek ook nog eens gratis naar je verstuurd.

 

 

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/