Yoga Sadana
Image default
Mode en Kleding

Het ontstaan en de productie van TEVA

Teva, een van Amerika’s beroemdste schoenfabrikanten, werd in 1984 gelanceerd. De echte start vond echter twee jaar eerder plaats – in 1982.

Zoals het verhaal gaat, werd het merk geboren toen Mark Thatcher, een vindingrijke riviergids, ’s werelds allereerste sportsandalen voor onderweg creëerde. Met de hulp van California Pacific, een gerenommeerd schoenmakersbedrijf, wist Mark in het eerste jaar zo’n 200 paar van zijn innovatieve sandalen te verkopen.

In 1984 was de vraag naar dit ingenieuze schoeisel zo groot dat de hoofden van California Pacific besloten om de rechten op de naam Teva te claimen, waarbij ze verklaarden dat Mark slechts een eenvoudige arbeider was in hun bedrijf. Zoals verwacht klaagde Mark onmiddellijk California Pacific aan en slaagde erin de zaak te winnen, waardoor hij Teva als zijn eigen merk in Flagstaff, Arizona, kon vestigen.

Twee decennia later besloot Mark Teva te verkopen aan Deckers Outdoor Corporation. Tegenwoordig produceert dit bedrijf Teva-schoenen in El Salvador, China en Vietnam.

Teva maakt niet alleen sandalen, maar ook Teva slippers, sneakers en wandelschoenen.

Belangrijk om hier te vermelden is dat het leer dat ze gebruiken om deze producten te vervaardigen is gecertificeerd door de LWG (Leather Working Group), een organisatie die zich ten doel stelt om duurzame productienormen in de leerindustrie te handhaven.

Daarnaast voert het bedrijf ook de LCA of de Life Cycle Assessment uit. Zoals de naam al aangeeft, is het doel van deze evaluatie het identificeren en beoordelen van alle mogelijke milieueffecten die tijdens de levenscyclus van het product kunnen optreden.

Overigens, mensen die besluiten om met Teva’s sandalen te gaan, verminderen in feite hun ecologische voetafdruk, of ze zich daar nu van bewust zijn of niet. Daarnaast maakt het bedrijf al zijn bandjes van gerecycled polyester.