Yoga Sadana
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het succesverhaal van Shiftbase

Het Shiftbase personeels administratie pakket bevat API documentatie. Dit betekent dat andere programma’s gekoppeld kunnen worden. Letterlijk betekent API: Application Programming Interface. Je kunt het zien als een verzameling definities op basis waarvan twee computers of computersystemen met elkaar communiceren. Binnen API zijn vaak meerdere lagen te onderscheiden.

Shiftbase onderhoudt directe samenwerkingsverbanden met:

–        Connexie;

–        Datafox Benelux;

–        de Vereniging van Keurslagers;

–        de Vereniging Bloemist Winkeliers;

–        Kolibrie Payroll;

–        Nedflex.

Uit deze opsomming blijkt direct de veelzijdigheid van Shiftbase. Het wordt gebruikt in branches als data-analyse, HR-dienstverlening, horeca en kleinhandel.

Aanvankelijk richtte de ontwerpers van Shiftbase zich op de horeca. Het programma heette in de beginjaren dan ook HorecaSysteem. Toen duidelijk werd dat de toepasbaarheid breder lag, werd de naam PersoneelsSysteem geïntroduceerd. De software werd geperfectioneerd. Het aantal klanten nam toe, ook over de grens. Dit laatste was in 2019 reden voor opnieuw een naamswijziging: het internationaal klinkende Shiftbase. Drie keer is scheepsrecht!

Op het gebied van roosters maken, urenregistratie e.d. maakt Shiftbase echt het verschil. Een voorbeeld uit de praktijk. Een aantal GGD ’s waaronder die van West-Brabant besloot begin 2020 over te stappen op Shiftbase. Toen kwam corona. De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten belandden plots in hectische tijden met een enorme groei aan testlocaties en het opzetten van bron- en contactonderzoek. Er werd een crisisteam in het leven geroepen. Medewerkers werden van reguliere taken afgehaald om te gaan testen. De dienst zag zich genoodzaakt extra personeel aan te nemen. Een werkrooster in Excel maken, was echt geen optie meer. “De puzzel werd te complex”, aldus Ramona Christiaans van het Corona Planbureau GGD West-Brabant. Ze vervolgt: “Shiftbase is heel gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en snel. Het geeft ons een goed werkrooster van alle werknemers op de verschillende testlocaties en bij de verschillende diensten. (…) De planners en medewerkers zijn heel enthousiast en vinden het een makkelijk systeem. (…) Het voldoet aan alle verwachtingen, we zijn geen hobbels tegengekomen, dat vind ik uniek voor een nieuw systeem.”

https://www.shiftbase.com/nl/