Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Waar je op moet letten bij het kopen van een oprijplaat

Een oprijplaat is bijna niet meer weg te denken wanneer je voertuigen eenvoudig op en af wilt laten rijden. Daarom zijn sommige aanhangers al standaard uitgerust met een set van oprijplaten. Deze zitten vaak onder de laadbak van de aanhangwagen en kan je gemakkelijk uitschuiven. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten oprijplaten en waarop je moet letten bij een aankoop van oprijplaten.

De lengte van de oprijplaat

Tijdens het oprijden van auto’s, machines, en andere voertuigen is het belangrijk om rekening te houden met de oprijhelling en de uitwendig oprijhoek. Hoe langer de oprijplaat is, hoe lager de oprijhelling en de oprijhoek zijn. Als je een lage machine hebt, zoals een grasmaaier, kun je het beste kiezen voor lange oprijplaten. Daarnaast is de lengte ook afhankelijk van de laadvloerhoogte van de aanhanger. Hoe hoger deze is, hoe langer de oprijplaten moeten zijn. Aanhangwagendirect heeft een ruim assortiment oprijplaten van verschillende afmetingen. Bestsellers zijn bijvoorbeeld: Een set van rechte aluminium oprijplaten 1000 kg, 200×26 cm Een heavy duty set van rechte aluminium platen 1350 kg, 250×30 cm

Gebogen of een rechte oprijplaat

De oprijplaten die het meest gebruikt worden zijn rechte. Door de vorm kun je dit soort oprijplaten eenvoudig meenemen en opbergen. Multitransporters en autotransporters van het merk Eduard zijn standaard voorzien van rechte oprijplaten. De oprijplaten kan je dan ook eenvoudig onder de laadvloer achter het nummerplaat opbergen. Een gebogen oprijplaat wordt vaak gebruikt voor lage voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan tuinmachines zoals een grasmaaier. De gebogen oprijplaten zorgen er namelijk voor dat er geen ‘die hoek’ ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de aanhangwagen. Aanhangwagendirect beschikt over sets van opklapbare oprijplaten. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld motoren op en af te rijden van een trailer. Deze opklapbare oprijplaten zijn gemaakt van een speciale soort kunststof die krassen op je motorfiets voorkomen.

Aluminium of een stalen oprijplaat

Wanneer je op zoek bent naar oprijplaten zul je de keuze krijgen uit twee soorten materiaal. Je kunt kiezen uit een aluminium oprijplaat of een stalen oprijplaat. Het voordeel van stalen oprijplaten is de prijs. Deze zijn vaak stukken goedkoper dan aluminium oprijplaten. Daarnaast is een stalen oprijplaat ook sterker dan aluminium. Aluminium oprijplaten zijn lichter en dus ook wat minder sterk dan stalen oprijplaten. Daardoor is er dus meer aluminium nodig om hetzelfde draagvermogen te krijgen als bij een stalen oprijplaat. Maar ongeacht dat er meer materiaal nodig is, is een oprijplaat van aluminium wel lichter dan staal. Een nadeel van staal is namelijk het gewicht. Stalen oprijplaten zijn uiteraard een stuk zwaarder. Daarom zijn aluminium oprijplaten makkelijker te hanteren.

Meer weten over een oprijplaat?

Wil je nu dolgraag een oprijplaat kopen, maar heb je geen idee waar je deze het best kunt halen? De oprijplaten van aanhangwagendirect zijn van zeer goede kwaliteit en te koop voor een eerlijke prijs. Daarnaast helpen en denken ze graag met je mee door middel van een vrijblijvend advies. Neem gerust contact met ze op!

https://www.aanhangwagendirect.nl/