Yoga Sadana
Image default
Sport

Professionele squash snaren kopen | Quality Squash Stores

Squashsnaren kopen

De squashsnaren zijn voor een speler erg belangrijk. Het bepaald uiteindelijk de kwaliteit van de gehele squashracket. Er zijn verschillende soort squashsnaren waarmee de squashracket vanuit de fabriek wordt geleverd. Bij goedkopere rackets is dit materiaal van mindere kwaliteit maar heeft vaak wel een langere levensduur. Dit komt doordat de snaren vaak dikker zijn.

Bij wat duurdere merken wordt de squashracket geleverd met squashsnaren van hogere kwaliteit. Onderaan de pagina kun je onze tips vinden bij het kopen van squashsnaren. 

Hoe strak moet de bespanning zijn?

Verschillende sterktes van de bespanningen hebben ieder hun eigen voordelen. Bij een strakkere bespanning zullen de snaren minder stel stuk gaan doordat het minder trillingen veroorzaakt. Wanneer de bespanning strakker staat heb je tevens meer directe controle over de squashbal.

Een bespanning moet niet strakker dan 14 kilo zijn. Doorgaans is een bespanning van ongeveer 11-13 kilo normaal. Wanneer de bespanning te strak staat zet het veel spanning op het frame. Dit kan ervoor zorgen dat de racket stukgaat.

Een minder strakke bespanning geeft het “trampoline” effect aan de speler. Dit maakt dat de speler meer kracht heeft in zijn of haar slagen. Wel geeft dit minder controle over de slagen.

Soorten snaren

Er zijn verschillende soorten snaren met verschillende voordelen. Het grootste onderscheidt kan worden gemaakt in de dikte van de snaren. Squash rackets van hogere kwaliteit worden vaak geleverd maar dunnere snaren. Deze dunnere zorgen voor meer controle over de squashbal en geven in zijn geheel een betere squashervaring. Een nadeel hiervan is wel dat ze vaak minder lang meegaan.

Wat dikkere squashsnaren (1.25mm+) gaan langer mee maar bieden minder controle en power over de bal.

Vorm van het squashracket

Squash rackets hebben verschillende vormen. De grootste verschillende richtingen zijn een druppelvormig blad of een rond blad.

Dit heeft impact op hoelang de snaren meegaan. Wanneer een squashracket een druppelvormig blad heeft gaan de squashsnaren minder lang mee. Dit komt doordat de verticale snaren langer zijn dan het ronde blad. Wanneer de snaren langer zijn zullen ze meer trillen en daardoor minder lang meegaan. 

Dit blad heeft wel weer als voordeel dat de sweetspot groter is ten opzichte van de ronde variant.

Kortom, let er bij het uitkiezen van de juiste squashsnaren vooral bij op welke dikte ze hebben en van welke kwaliteit ze zijn. Vraag ook bij de persoon die jouw squashracket bespant na hoe strak deze wordt bespannen en door wie.

https://www.qss-squash.nl/