Yoga Sadana
Image default
Sport

Steeds meer belangstelling voor de Yoga in Enschede

 

Steeds meer inwoners van Enschede en omstreken volgen lessen in Yoga in Enschede. En dat is best wel een omslag. Jaren geleden moesten Tukkers nog weinig hebben van Yoga in Enschede, veel te wazig, wollig, alternatief, geitewollensokken, enzovoort. Toch heeft de Yoga in Enschede zich in de loop van de jaren een vaste plek weten te veroveren in Enschede, en heeft inmiddels een vaste klantenkring die zelfs langzaam uitbreidt. Vooral van mond op mond reclame, want de klanten zijn unaniem positief over Yoga in Enschede.

Op een matje moeilijke bewegingen doen en zingen

Dat is een oeroud beeld wat veel mensen nog voor zich zien als je het over Yoga in Enschede hebt. Ook via comedy’s op televisie of reclames wordt dat beeld geschetst. Eigenlijk alleen maar vrouwen die in een kek pakje hun kleedje uitrollen en dan luisteren naar een juf voor de klas die zegt wat je moet doen. Er staat wat vage muziek op, en de vrouwen moeten hun been of arm zo houden, op een manier waarvan je denkt dat dat helemaal niet kan. En je je afvraagt hoe ze hun ledematen ooit weer in een gezonde stand terug kunnen vouwen.

Maar gelukkig is dat beeld van yoga nogal achterhaald. Er doen trouwens steeds meer mannen mee, die nu ook hebben ervaren dat yoga ongelooflijk ontspannen kan zijn, en je even uit de gekte van alledag kan halen. Ze zijn nog wel in de minderheid, maar toch. Ze zijn er. De meeste deelnemers zijn toch wel vrouw, en veelal boven de 25. Er zitten dames bij van over de tachtig, en zich er heel goed bij voelen. Ze volgen vaak al heel lang de yogalessen, en weten wat yoga met je mind kan doen. Controle over je eigen lichaam, bijvoorbeeld.