Yoga Sadana
Image default
Sport

Mijn ervaring bij een Yoga Ashram

Ik had een groot enthousiasme voor Yoga en wilde altijd wanhopig lid worden van een Yoga Ashram. Ik heb altijd gedacht dat Yoga Ashrams je helpen om contact te maken met de natuur en een echte Yoga ervaring te bieden. Bij Ashrams ervaar je een technologievrij leven en het helpt je het echte doel van het leven te begrijpen. Dus besloot ik om tijdens deze vakantie me aan te sluiten bij een Yoga Ashram. Ik was erg enthousiast over de training. Ik weet dat het een hele uitdaging zal zijn, maar het zal me veel leren.

Voordat ik naar de Arhanta Yoga Ashram kwam, was ik een beetje geïntrigeerd door het feit dat ik op een andere plek dan mijn huis zou gaan wonen. Ik was ook bezorgd dat ik eerder alleen Yoga heb beoefend vanuit Yoga apps, die ik enige tijd wekelijks of soms twee keer of driemaal per week heb beoefend, dus ik heb geen ervaring met gevorderd niveau en dagelijkse Yoga. Zo ook met mijn meditatiebeoefening heb ik maar een paar keer meditatie beoefend om de ervaring op te doen. Dus ik was bang dat ik snel zonder energie zou komen te zitten en de beoefening pas een maand kan volhouden.

Maar toen ik begon, realiseerde ik me dat ik niet de enige ben met deze angst. Iedereen heeft verschillende expertise en lichamen. Zoals sommige poses gemakkelijk zijn voor mij, voor anderen niet en vice versa. Dus dit was een strijd voor ons allemaal. Een ding dat ik me realiseerde, is dat je je reis niet met anderen vergelijkt. Iedereen heeft zijn eigen ervaring en de ervaring van iedereen is uniek en mooi op hun manier. Onderschat jezelf en je proces nooit door naar de voortgang van anderen te kijken. Concentreer je gewoon op jezelf en ga door.

Het grote voordeel van deze cursus is het ontmoeten van nieuwe mensen. Het was een geweldige kans om je kamer te delen met zeer intellectuele mensen. Het is een prachtige plek om nieuwe vrienden te maken. Nog steeds hebben deze vrienden contact met mij. Dit was een levens veranderende ervaring om nieuwe herinneringen op te doen. Het was een geweldige tijd om te kletsen, te winkelen, een massage te krijgen en elkaar te helpen verschillende poses te bereiken.

Het was een geweldige tijd zonder technologie. De effecten van technologische detox waren vanaf het begin aanzienlijk. Ik dacht dat het onmogelijk is om zonder technologie te leven. Na een tijdje vergeet ik het checken van social media en ik realiseer me dat het onnodige gebruik van technologie een last is en een complete ramp voor ons spirituele zelf. Het vernietigt het heden en je kunt de schoonheid om je heen niet zien. Het was prettig om naar de stemmen van vogels te luisteren bij zonsondergang en Hatha Yoga te beoefenen.

Elke dag wordt ons schema hectisch, staan ​​we ’s ochtends op voor medicinen en is er tijd voor kruidenthee. Soms is één les ongeveer 3 uur, maar dit voelt niet zo lang aan maar soms word ik moe, dus slaap ik vroeg. Dit is de hele dag hard werken, zowel mentaal als fysiek. Je moet starten met twee tot drie lessen Asana op een dag die je erg moe maken. Maar na een paar dagen geniet je ervan.

Ik had deze maand een enorme eetlust en ik hield van het eten. Zoals alles wat ik eerder heb genoemd, was het een ander dieet dan ons gebruikelijke dagelijkse eetpatroon. Sommige mensen hadden in het begin wat moeite om zich aan het voedsel aan te passen. Maar na een paar dagen raakt iedereen eraan gewend en begint hij te genieten van de eenvoudige maar voedzame maaltijd. Deze maaltijd was gezond en bevatte alle essentiële voedingsstoffen om ons lichaam fit en actief te maken.

Eerst dacht ik dat een maand een lange periode is, maar de tijd gaat heel snel voorbij. Het was moeilijk en verdrietig om afscheid te nemen. Ik zal altijd de liefde en kennis onthouden die ik heb opgedaan van mijn leraar bij de Yoga Ashram. Ik voel me zelfverzekerd om door te gaan met mijn Yoga beoefeningen, ik ben niet meer terughoudend in mijn denken en ik hou van mijn dagelijkse beoefening. Ik heb onlangs ontdekt dat het geruststellend is om terug te denken aan mijn training en te zien hoe ver ik ben gekomen in het opbouwen van mijn Asana. Zonder twijfel was het een plezierige ervaring.