Yoga Sadana
Image default
Sport

Squashen voor gevorderden | www.qss-squash.nl

Een veel voorkomende vraag wanneer veel mensen voor het eerst een van beide sporten proberen is wat is het verschil tussen squash en racquetball? Op het eerste gezicht zijn er enkele duidelijke overeenkomsten. Beiden worden binnenshuis gespeeld in een afgesloten veld, en beide gebruiken een rubberen bal en rackets.

Dit artikel is geschreven door Quality Squash Stores, een squash webshop in Nederland en België.

Dus wat is het verschil tussen squash en racquetball? Er zijn veel verschillen tussen squash en racquetball. Je gebruikt een andere grootte en vorm van racket. De ballen zijn heel anders dan andere, de bal voor racquetball is veel vrijgeviger. Er is ook een ander formaat baan, scoresysteem en techniek.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de vele verschillen tussen de twee sporten. Ik heb verschillende gezaghebbende bronnen onderzocht, en heb een beschrijving van de definitieve verschillen tussen beide gevonden.

Hof Afmetingen
Hoewel beide plaatsvinden op binnenbanen, is de werkelijke omvang van de banen verschillend.

Racquetbalvelden zijn iets groter, met een breedte van 20 voet breed, 40 voet lang en 20 voet breed.

Squashbanen zijn breder, maar korter, en meten 21 voet breed (slechts 1 voet breder), maar slechts 32 voet lang (8 voet korter dan een racquetballbaan), en slechts 15 voet hoog (5 voet lager).

De hoogte is een probleem, want als de bal het plafond raakt in squash dan is het uit. Echter, de bal mag wel het plafond raken bij racquetball.

Quality Squash Stores is een online squash webshop dat squash rackets verkoopt.

Tin V Geen Tin
Bij squash heeft het hof een ‘blik’. Dit is de metalen strip aan de basis van de voorwand. Als de bal deze raakt dan is het schot eruit. Dit betekent dat er altijd een beetje hoogte op elke squash-shot moet zijn om boven deze markering te raken.

Er is geen blik op een racquetballbaan. Dit betekent dat er op de voorwand, net boven de vloer, extreem laag kan worden geschoten. Hard kills in racquetball vaak nauwelijks het speelveld van de vloer verlaten.

Rackets
Een duidelijk verschil in de twee sporten is de verschillende stijlen van rackets.

Over het algemeen heeft een squashracket een langere grip en is het hoofd smaller.

Een racquetballracket heeft een kortere grip en het hoofd is breder. Racquetballrackets hebben normaal gesproken een lus van touw om het handvat dat een speler om zijn pols wikkelt. Dit is om te voorkomen dat het racket uit hun hand glipt tijdens een heftige power-shot.

De regels voor squashrackets zijn meer voorgeschreven dan voor racquetballrackets, waar de regels eenvoudiger zijn.

Voor squash-rackets geldt een maximale lengte van 686mm (27 inches). Dit is vijf centimeter langer dan het maximum voor racquetball rackets, waarbij het maximum 22 centimeter is.

Squash-rackets kunnen tot 215 mm breed zijn, met een maximaal bespannen oppervlakte van 77,5 vierkante centimeter (500 vierkante centimeter). Een racquetballracket heeft gewoonlijk een lichtjes groter geregen gebied, normaal gesproken tussen 100 en 125 duim.

Squashrackets hebben een maximaal gewicht van 255 gram (9 oz), maar de meerderheid ligt tussen de 90 en 150 gram (3-5,5 oz). Racquetballrackets zijn normaal gesproken minder dan 220 gram. Eerlijkheidshalve is het gewicht van de twee soorten racket niet enorm verschillend. Het is meer de vorm die verschilt.

Kortom, racketballrackets zijn korter en breder met een korter handvat, squashrackets zijn langer en dunner met een langer handvat.

Ballen
Het type bal dat wordt gebruikt is een groot verschil tussen de twee sporten, en iets dat echt veel bijdraagt aan de verschillende technieken en strategieën die in de twee spellen worden gebruikt.

Racquetball ballen zijn 2,25 inch in diameter. De diameter van een squashbal is slechts 1,57 inch in diameter.

Een racquetball bal is veel groter en gemaakt van massief rubber. Het is daarom veel vrijgeviger.

Een squashbal is kleiner en gemaakt van hol rubber. De bounce is veel lager.

De lagere bounce van de squash bal betekent dat veel van de belangrijkste schoten in squash worden gespeeld met zeer weinig kracht. Enkele van de meest effectieve schoten zijn drop shots, boasts en lobs.

Bij racquetball is kracht vaak de cruciale winnende eigenschap van het spel.

Techniek
Een goede techniek verschilt aanzienlijk tussen de twee sporten. Het gebruikte type bal speelt hierbij een grote rol, omdat verschillende soorten schoten succesvoller zijn in de twee sporten.

Snij V slaan de bal met Level Racket
In de squash zal het merendeel van de schoten een beetje ‘geknipt’ zijn. Dat wil zeggen, de bal zal een zekere ruggespin op de bal hebben. Het racket is over het algemeen iets naar het plafond gericht, omdat je bij elke worp tenminste een beetje hoogte wilt krijgen.

Backspin helpt de bal beter aan de achtermuur te blijven hangen. Het is ook een cruciaal onderdeel van drop shots, waardoor de drop ‘sterven’ sneller in de voorste hoeken.

Bij racketball wordt de backspin nauwelijks gebruikt. De meer standaard schoten hebben geen spin op hen met het racket dat vlak is. Sommige kills werken goed met een beetje topspin op de bal, waardoor de bal tijdens de vlucht een duik neemt en lager blijft.

Schommel
De swing van de twee sporten is een ander duidelijk verschil tussen beide.

De schommel die nodig is bij squash duurt over het algemeen langer om te leren en is iets complexer. Het racket gaat weer van hoog naar laag naar hoog. Bij racquetball is er meer sprake van een zijdelingse boog.

 

https://www.qss-squash.nl